stort att vara gay?

Vet ni vad, jag har flera gånger fått frågan vad som är så stort med att vara gay. Folk missförstår, det stora är inte att vara gay, utan att bli accepterad som det. Det är hur många fler som helst som vågar "komma ut" nu till skillnad från förr i tiden, och ändå kan inte samhället vänja sig och acceptera det. Samhällets normer är verkligen fastnötta i folks huvuden och inte världens bästa predikan skulle få folk att ändra sin syn angående oss HBT. 

Varför inte bara göra något sådant enkelt som att acceptera oss? Man behöver inte stirra som en apa varje gång man ser någon fjollig kille på stan, man behöver inte låtsas få kväljningar och titta bort varje gång man ser 2 tjejer kyssas, man behöver helt enkelt inte göra någon stor sak av det utan bara acceptera och själv leva vidare med sitt eget. Vad är jobbigast för än själv? Att bli irriterad och arg varje gång man ser en bög, eller bara låta killen gå förbi utan att ens tänka på honom? Folk gör omedvetet det jobbigare för sig själva, det gör sin dag dålig genom att störa sig på något så vanligt som en sexuell läggning.

Lär er acceptera, och njut mer av livet istället för att gå runt och hata.


Bögen (wow?) har talat och säger nu godnatt till folket.
Puss på mina läsare, glöm inte att ni gör min dag varje dag.

Kommentarer
Postat av: amandaN

Gillar din blogg, verkligen!

Och håller med om att acceptera, har flera jag känner som är gay, från alla åldrar (min farmor är gift med en kvinna) så förstår.

Men men fortsätt skriva som du gör, bra texter och kanske du ändrar någons tankar och får den att acceptera =)!



pussÅkram

2008-09-21 @ 22:59:35
URL: http://amandaniva.blogg.se/
Postat av: Fija

jag bara älskar din blogg! ville bara säga det haha men nu vet du :) håller med dig helt i inlägget, man ska bara låta andra vara & låta dom göra som dom vill :) take care!

2008-09-21 @ 23:00:00
URL: http://sofialantz.blogg.se/
Postat av: Vanja

Jag älskar din blogg. Anledning?

Din ärlighet. Du är inte rädd för att säga vad du tycker och det gillar jag. Jag tycker att du är sjukt cool också och du verkar vara en härlig person!

2008-09-21 @ 23:03:28
Postat av: Emma

Skulle vilja vara en av dina kompisar. Dom har nog himla tur att dom har dej, du verkar så glad å go! :)

btw, så älskar jag å läsa dina inlägg och titta på dina bilder.

Sov så gott och fortsätt vara den du är. Vi behöver fler som dej! :)

2008-09-21 @ 23:13:54
URL: http://bananeripyjamas.blogg.se/
Postat av: Anonym

You rule Amir!

2008-09-21 @ 23:16:12
Postat av: Sanna B

Hej amir.

Jag undrar hur det kommer sig att du skriver att man ska acceptrera "er" och inte göra en stor sak utav det? 1. för mig är det en stor grej, jag tycker att det är konstigt att två tjejer kysser varandra ute på stan eller killar som är som tjejer. Hur vanligt det än är- Så är det för min del konstigt...O sen är det inte så konstigt att man inte accepterar er när ni själva dvs bögar .mm.Gör en så stor grej utav er själva...

Om ni villl bli accepterade varför ska ni då ha eran egen dag?(pride) Vi vanliga har väll ingen vanlig dag? eller varför ska ni ha en gayblogg..vi har väll inget som heter "vanligabloggen"så kom igen..sluta leka oaccepterade när du själv väljer att inte vara vanlig.. man behöver inte ha 10kg smink för att man är bög.! lr?

2008-09-21 @ 23:24:52
Postat av: Mazlum

Klickade runt lite och hamnade på din blogg efter en tjejkompis tips. Okej att du är homosexuell och så. Men jag får en känsla av att du "är" det på grund av uppmärksamheten? Din blogg HETER GAYbloggen, det står om homosexualitet och när jag snabbt skummat igenom din blogg känns det som att 70% av den handlar om att bli accepterad som homosexuell.



Jag tänker fråga en grej och sen är det upp till dig och svara om du vill.

Har du utövat sexuella aktiviteter/haft sexuell kroppskontakt med en person av det manliga könet?

2008-09-21 @ 23:30:01
Postat av: Ämmah

ville bara säja att jag gillar din blogg :-)

2008-09-21 @ 23:50:39
URL: http://emmza88.blogg.se/
Postat av: Alina

Alla Marykate och Ashley fan tycker jag ska ta och kolla in min blogg! :) Kramar



Godnattt!!! :)

2008-09-21 @ 23:56:27
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: natrium

precis...visa samma tolerans amir visar muslimer....



En sån jävla dubbelmoral att jag spyr såhär trevligt på kvällen...



practice what u preach heter det va.



2008-09-21 @ 23:59:13
URL: http://natriumhydroxid.blogg.se/
Postat av: Joanna

*du gör mig glad varje dag:)

2008-09-22 @ 00:03:33
URL: http://byjoanna.blogg.se/
Postat av: nicole

perfa för jag jobbar nämligen måndag,tisdag och torsdag. Ska vi ta den på onsdag eller fredag är då frågan... vad tycker du? :D

2008-09-22 @ 01:39:28
URL: http://blondo.webblogg.se/
Postat av: Eleonora

YOu go!!!!

2008-09-22 @ 02:13:09
URL: http://benora.blogg.se/
Postat av: Sara

bra skrivet.. skit i folk Amir, kör ditt eget race bara. du e bra, för bra!

2008-09-22 @ 02:35:54
URL: http://atishpare.blogg.se/
Postat av: Isaura

Fan vad bra du är! :D

2008-09-22 @ 07:49:08
URL: http://isaprinsessa.blogg.se/
Postat av: natrium

sannaB: nog för att jag tycker att Amir är korkad men ffs!!??



Motsvarigheten till gay är inte vanlig. Låt oss göra detta klart en gång för alla. Du kan vara gay, och fortfarande vanlig. Du går på fördomar så det kliar överallt på kroppen på mig.



Själva syftet med pride är att UPPMÄRKSAMMA deras rättigheter. Sen att det spårar ur, blir soppa och tappar syftet är en helt annan femma. Varför har vi mors/fars dag, dagar tillägnade kvinnor, barn, kända kämpar???? Det finns oftast en grundtanke.



Till Amir: sluta fjanta dig...läs en bok.



Till sanna B: läs en bok

2008-09-22 @ 08:40:38
URL: http://natriumhydroxid.blogg.se/
Postat av: Angelica

Det är väl inget stort i att vara bög? Det stora med det är väl att komma ut, tycker jag. Missuppfatta mig inte fel nu, det stora med det jag menar är att man vågar, för det är modigt i det samhället vi har idag.

2008-09-22 @ 12:28:35
URL: http://findinghome.blogg.se/
Postat av: Lino

2008-09-22 @ 14:17:31
URL: http://lin
Postat av: Lino

(oops, råkade göra något så jag postade en tom kommentar-ruta. klantigt...)



Jag har själv två bögkompisar, varav en av dem är min allra bästa kompis. Jag har även tjejkompisar som antingen är bi eller homo. Jag har absolut ingenting emot varken homosexualitet eller transsexuella eller vad det nu må vara. Jag ser ER som medmänniskor, vilket ni ju faktiskt är!

Dock kan jag (med handen på hjärtat) säga att om det kommer en überfjollig kille så glor jag. Det kan bero på att jag kommer från en väldigt liten stad (Boden, i Norrbotten) där det (tyvärr!) inte är så vanligt att man vågar gå ut med sin sexualitet (eller personlighet?) på det sättet, men människor dömer andra människor. Det är vad vi är bra på så att säga. Det är inte bara HBT-personer som döms, det är punkare, hårdrockare, "emos" etc. Det handlar nog inte (inte alltid i alla fall..) så mycket om själva läggningen, det handlar nog mer om hur man beter sig. Nu inte sagt att alla bögar/flator/transor/hårdrockare/osv beter sig som svin, det är bara det att vissa människor tar mer plats och får mer uppmärksamhet. Då spelar inte läggningen någon roll.

Men VISST finns det självklart alltför mycket homofobi, "ööhhhh jävla bögjävel" liksom. De människorna får mig bara att tappa tron på människan, helt ärligt. Man ska respektera varandra. Oavsett om man är blå, brun, gul, vit eller svart. Om man knullar män eller kvinnor. Har kort eller långt hår.



Jag kan ju egentligen bara tala för mig själv när jag säger såhär. Men jag hoppas du förstår hur jag tänker.

Jag hoppas verkligen att fler bögar/flator vågar komma ut ur den trånga garderoben! För det är ju ingen big deal egentligen! Eller hur?



You rock!

Kram Lino





2008-09-22 @ 14:27:58
URL: http://linneawisaksson.blogspot.com
Postat av: A

Gillar din blogg och brukar ju kommentera den lite ibland när jag känner för det.



Men varför skrev du såhär:"....Man behöver inte stirra som en apa varje gång man ser någon fjollig kille på stan....."



Förknippar du Homosexualitet med fjollor? Tycker du att alla gay-killar är fjolliga?



Ok, du är ju en av dom fjolliga som du själv beskriver =) men jag trodde inte man kunde döma så lätt efter hur personen ser ut/agerar. Det finns ju faktiskt gay´s som inte sticker ut det minsta.



Det är ju precis som om att man ska tro att alla lesbiska är håriga butch-flator=)



Puss ändå =)

2008-09-22 @ 15:52:26
Postat av: Anonym

du hatar ju på religoner? vf får man inte då hata gay mnskr

2008-09-22 @ 15:54:17
Postat av: Anonym

Fan va bra skrivet, älskar det förstår inte vad folk har för problem med oss homosexuella vi är människor vi också och inte utomjordingar eller nått sånt. Haha

Men jag verkligen diggar din blogg ska fortsätta läsa den, sätter in din blogg blan mina länkar



Puss och Kram Sandra

2008-09-22 @ 19:31:09
URL: http://facethefact.blogg.se/
Postat av: elin

Hej. Det är så här, att jag vart kär i en kille. Som inte gillade mig utan gillar killar. Fast han hade/har inte kommit ut med det än. Det är bara 2st som vet. Jag kände mig fett dum som var kär i en homosexuell. Men en gay kille är tjejernas bästa vän, sägs det ju. Men iaf så tog jag det bra..gjorde ingen som helst skilnad från innan jag visste det. Även om det var lite svårt att vänja sig att han aldrig kommer gilla mig. Men nu verkar han helt vilse! Han säger att det här med gay grejen, är lugnt. Men jag ser att det skrämmer honom! Han tänker på det 24/7. Han vet inte hur han ska komma ut och vara öppen med det. Har du några tips eller råd ?

2008-09-22 @ 21:24:41
Postat av: Karin:)

Haha, Amir, du är bara för söt, vet du det!Du har helt rätt(Y)!!

2008-09-22 @ 21:44:32
URL: http://karinuddh.blogg.se/
Postat av: Viola

Jag håller med dig... men jag måste bara fråga... om man nu inte ska göra en så stor sak av sin läggning, som du säger, utan se den som något helt naturligt; är det inte lite onödigt att omnämna sig själv som "bögen" (som du gjort på ett par ställen i bloggen)för då sätter man ju just fokus på sin läggning och inte på sig själv som person?

2008-09-23 @ 16:50:16
URL: http://violiejolie.blogg.se/
Postat av: Sandra

Heej amir.. Jag har börjat läsa din blogg, och jag älskar den! Jag är själv lesbisk och har nydligen kommit ut med det. För några dagar sedan komfroterade min farmor mig och hon frågade "vad är det då för fel på dig". Blev ganska ledsen och arg, men jag pratade med henne och hon har nu insett att det var ganska fel sagt! Men ja jag håller med, det är inte det stora att vara gay, utan att bli accepterad som det!!

Fortsätt skriv som du gör. :)

Kramis...

2008-09-23 @ 19:57:14
Postat av: erika

du har så fruktansvärt rätt i detta! måste vara jobbigt att bry sej så mkt, istället för som du säger bara skita i det o gå förbi om man nu har så stora problem med det. ja skulle aldrig orka ens lägga ner energi på nåt ja inte tycker om.som sagt, mest jobbigt för dom själva!! Kram

2008-09-23 @ 20:49:09
URL: http://lejka.blogg.se/
Postat av: Caro

du är min idol<3 :D

2008-09-23 @ 22:31:18
URL: http://car0.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det jag tycker är så bra med din blogg är att du är sån som verkligen vågar visa och stå för den du är. Inte alla som gör det. Blir mer kul å läsa och sånt. Plus jag älskar killar som är lite så feminina av sig! Som kompisar då, haha :) Keep going boooy! :D haha

2008-09-23 @ 22:46:46
URL: http://johannaveizaga.blogg.se/
Postat av: Anonym

gud du är bäst!

2008-09-23 @ 23:37:52
Postat av: Linnea

Väldigt bra sagt! håller med till hundra.

trevlig blogg föresten :)

2008-09-24 @ 23:10:25
URL: http://lrizzo.blogg.se/
Postat av: Anonym

hahah, Håller med !



fett bra inlägg !!! ;D

2008-09-25 @ 18:20:44
URL: http://josefinifesoj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0