Sömnparalys

När jag var hos Vanja för någon dag sedan så berättade hon om mig för sömnparalys. Jag blev jätterädd och somnade inte försän 4 den natten. Nu har jag kikat upp lite mer om det på internet och detta tycker jag förklarar bra och är lätt att förstå för de som inte vet vad det är:

"Under en sömnparalys har kroppens muskler kopplats bort samtidigt som man befinner sig i ett väldigt medvetet tillstånd, alltså: Man är vaken men kan inte röra kroppen! Helt vaken kanske man inte är men man sover eller drömmer inte heller. Man är medveten om situationen. Man vet att man ligger i sin säng, att man inte kan röra kroppen och har man varit med om det förut känner man garanterat igen sig.

Den som haft en sömnparalys vet hur fasansfullt det kan vara. Att inte kunna röra sig är i sig självt en stor anledning till oro och till detta kommer ofta mer eller mindre otrevliga hallucinationer. Sömnparalys är alltså ett tillstånd då kroppen lamslagits utan att man somnat."


Tänk er att vakna mitt i natten, se det ni är allra mest skrämd för stå framför er. Ni verkligen ser det (eftersom att ögonen är öppna under sömnparalys) men ni kan inte röra er ur fläcken och inte heller ropa på hjälp. Vilken panik, jag hade nog aldrig mer kunnat somna ifall jag en gång vart med om en sömnparalys.

Här är en tjej som beskriver sin sömnparalys:

"Den värsta lucid-drömmen jag haft var för ca tre år sen, när jag låg i soffan i vardagsrummet i min förra lägenhet och vaknade i en lucid dream. Jag visste att det var en lucid dream eftersom jag inte kunde röra på mig men ändå kunde jag se rummet precis som det var. Så tänkte jag "tänk om nån kommer in i lägenheten när jag inte kan röra mig, vad gör jag då?" Då öppnades lägenhetsdörren (den gick att se från soffan) och in kom den långhåriga tjejen i The Ring.

Hon hackade/svävade fram, så som hon gör i filmen, till soffan där jag låg och så böjde hon sig över mig och lade sina långa fingrar runt min hals och ströp mig. Då tänkte jag "undrar om man dör på riktigt om man dör i en lucid dream?" Jag kunde inte andas när hon ströp mig så jag insåg att jag var tvungen att försöka väcka mig själv. Jag såg i vitögat att fjärrkontrollen låg på soffbordet och visste att om jag kunde få igång TV:n så skulle jag vakna "på riktigt". Jag försökte röra mig, men det gick inte. Försökte igen men det gick inte. Allt medan The Ring-tjejen ströp mig. Sen tog jag i allt vad jag kunde och lyckades få ut armen mot fjärren och sätta igång TV:n och då äntligen vaknade hela jag. Och jag hade verkligen satt igång TV:n."

Kommentarer
Postat av: Malin

Min kompis hade en sån där dröm. Hon drömde att jag tröck ned henne under vattnet i en bassäng. Grymt läskgit att höra om faktiskt..

2008-07-06 @ 22:55:50
URL: http://chimaka.blogg.se/
Postat av: Alexandra

HERREJÄVLAR hur fan ska jag kunna sova nu amiir,, skriv inte sånt i din blogg.. fjantskalle :P



pussar

2008-07-07 @ 02:41:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0