Jag? Nej ni!

Är jag dum i huvudet för att jag tycker det vore pinsamt att komma från ett land som dödar folk för att dom älskar någon!? Ursäkta? Det är väll snarare ni som är dumma i huvudet som inte kan acceptera att alla människor tycker olika? Om ni nu är stolta över att komma från Iran så är ju det jätteroligt och bra att ni står för erat ursprung. Men min åsikt är att ifall jag hade kommit från Iran så hade jag tyckt det var pinsamt. Accepterar ni inte min åsikt så behöver ni inte heller lämna en kommentar i bloggen. Suck på oallmänbildat folk alltså... Och varför jag tog upp just Iran är för att bilden och morden jag pratade om kommer från just Iran. Men det är ju inte så att jag har något emot Iranier personligen. Utan hur landet styrs, och självklart andra länder där kärlek är olagligt.

Nej nu ska jag hämta ett paket på posten!
Faktiskt något till mina läsare, men bara dom snälla får haha =D

Ni får inte veta än vad det är, men det kommer från CoolStuff!


Kommentarer
Postat av: mathilda

ooh., nu blev man ju nyfiken!:O;)

2009-02-13 @ 18:03:27
URL: http://mathildasspot.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Dra inte alla över kant heller.

2009-02-13 @ 18:03:41
URL: http://snoppattack.blogg.se/
Postat av: Fröken Deilert

Joo, man ska ju få ha de åsikter man vill. Så är det i Sverige, åsiktsfrihet. Och då ska inte folk stampa på dina åsiker heller då liksom.



Ajja, tkr snarare at tdet är bra att du vågar stå för dem. =)

2009-02-13 @ 18:07:40
URL: http://malindeilert.blogg.se/
Postat av: Anonym

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

2009-02-13 @ 18:08:08
Postat av: Anonym

hahahaha, ett gott skratt kan man ju alltid få från din blogg då man verkligen inte hittar mycket kloka saker. Om det är någon som är oallmänbildad så är det du. Det märks tydligt. Synd att en sån ignorant person som du ska representera för homosexuella i Sverige. Nästna inget vettigt som kommer ur din mun. FAKTA grabben finns en liten grej som heter så. Tids nog kanske du upptäcker innebörden också. Eller inte.

2009-02-13 @ 18:10:11
URL: http://zeriina.blogg.se/
Postat av: JASMIN

men tror du folk som kommer därifrån tycker det är bra eller :S

det är nog du som oallmänbildad som vettefan vad du snackar om

2009-02-13 @ 18:12:10
Postat av: Anonym

Så vadå, människor borde skämmas för att de få människor som styr landet bestämmer att homosexuella ska dö?

Ska människor från Irak skämmas över att saddam var massmördare?

Ska alla från USA skämmas över att bush iscensatte 11september för att få olja?



Och dude, vill du inte ha andras åsikter så kan du ju stänga av kommentarsfunktionen

2009-02-13 @ 18:15:29
Postat av: Rebecca

jo men lilla vännen, dom blev inte dödade för att dom älskade varann, dom överdriver så himla mycket, det finns till och med parker där bögar träffas osv. dom avrättades för att dom hade langat knark och alkohol och för att dom gett sig på en liten pojke, verkligen INTE för att dom var bögar. Kalla mig dum i huvet, men jag vet så mycket mer än dig när det gäller det här.

2009-02-13 @ 18:21:50
Postat av: soleri Ice

oallmän bildat folk?, du är oallmänbildad som säger att de är skämmigt o komma ifrån Iran..

Som om folket själva gått o röstat för att dessa två pojkar ska bli hängda. snälla, tänk efter lite innan du slänger ur dig en massa.

De är mullor som styr ett fantastiskt land som heter Iran, men har smutskastat allt o gör allt i Islams namn. Don't blame and judge the Iranians

2009-02-13 @ 18:27:38
Postat av: S....

Det är mycke som ligger bakom en sådan handling, det största är okunskap och rädsla. Rädsla för det som är "annorlunda" och likaså kunskap. Att dömma en nation efter dess styre är fel men jag fattar ditt tankebana, att man ska bestraffas och livet ska tas ifrån en för att man råkar älska någon som laget förbjuder. Det går inte att styra, känslor är ingen on eller off knapp som man trycker på då det passar. Pinsamheten du beskriver antar jag är riktad till handlingen inte till nationen i sig. Jag är från Iran och otroligt stolt över min härkomst men det rättfärdigar inte sånna barbariska handlingar och tankar som ligger bakom dem. Så visst skäms jag för deras handling, absolut, det är faktiskt skrattretande hur de tänker och gör. Men jag skäms inte över härkomsten och jag antar att det är just detta du försöker få fram här om jag inte har fel? Enligt min åsikt så uttrycker vi oss människor olika, både i tal och i skrift, det gäller att läsa, ta in, fundera, försöka förstå tankebanan istället för att huxflux bara agera. DET är fel, jättefel. Amir, jag vill bara säga att det som du uppmärksammat, det som hände och faktiskt än idag händer mot homosexuella, är inte rätt! Det kvittar vart du bor, korkade och idiotiska tankebanor finns överallt, vår värld ser ut så, TYVÄRR!! DET är pinsamt. DET är något att skämmas för enligt mig. Det du har valt att visa upp är bara en liten del utav orättvisor som lever inte bara i Iran utan i många delar av världen. Dessa saker är bara vardasgmat för dessa gamar som styr och ställer. Men tyvärr så avspeglas endast vissa utvalda saker som hela tiden händer och trots att dessa länder bryter mot allt vad mänskliga rättigheter (syftar inte mot just detta som skett mot homosexuella utan det finns mycket annat som göms bakom kulliserna) gäller så gör inte resten utav de andra i världen nåt att stoppa det eller hjälpa till. Tyvärr styr makt och politik mycket och även i dessa punkter. Det ligger så mycket bakom men inget rättfärdigar en sådan handling! ALDRIG! Min närmsta vän är homosexuell och jag älskar henne för den hon ÄR inte hennes sexuella läggning. Jag tycker alla människor oavsett vart de befinner sig ska ha rättighet att kunna älska och vara med den deras hjärta klappar för.

2009-02-13 @ 18:51:32
Postat av: Shirre

Men amiir dåå klart vi som läst din blogg förstår vad du menar att du inte mena ngt illa mot iranier men du skriver det är pinsamt att komma från iran.

Själv är jag ej iranier men mina vänner är ifrån iran och dom älskar sitt land men jusst nu pågår d massa skit där regeringen o alla ayatollas det är inte befolkningens fel det är regeringen och de som bestämmer folket kämpar för att detta ej ska ske. Kolla upp fakta nästa gång folkets kamp deras röst ska höras dom är ej som deras regering

2009-02-13 @ 18:53:19
Postat av: zandra

Du har helt rätt :)



http://zanndra.blogg.se

2009-02-13 @ 19:05:23
URL: http://zanndra.blogg.se/
Postat av: jasmine

hey, alltså jag accepterar din åsikt men jag menar det känns lite kränkande när du säger att det är "pinsamt" att vara från iran.

jag är från iran, och jag är stolt över att vara just därifrån. naturligvis finns det många nackdelar med landet men det känns som om du drar allt över en gräns och bara ser nackdelar.

det som uppmärksammas är dem negativa aspekterna vilket får folk att öppna upp ögonen men de du inte ser är att det även finns positiva aspekter.

det finns dessutom människor i andra länder som agerar precis som människor i iran och som har och gör fruktansvärda saker, men att dra alla över en gräns och att säga att det är pinsamt att komma från iran eller något annat land, det kallar jag för oanmällbildat.

det är ju inte precis så att alla människor från iran har inprentat att så här är det och att allt som landet gör är bra.

jag tycker du borde tänka efter mer innan du hävdar en sak, och du borde kanske öppna upp ögonen lite mer och se att inte bara länder som iran som har brutala regler och normer, världen är inte perfekt.

annars så gillar jag din blogg:) keep going!

2009-02-13 @ 19:12:03
Postat av: Maria

Jag har läst din blogg ett fåtal gånger men aldrig kommenterat. Jag känner att det är dags nu.

Givetvis har du rätt till dina känslor, men det du skrev kan uppfattas som kränkande.



Det går inte att förneka att Iran, demokrati och mänskliga rättigheter inte går hand i hand. Avrättningen är beklaglig och givetvis ett brott, mot lagar, konventioner och moral.



Tyvärr är Iran inte det enda landet som har lagar som förbjuder homosexuella aktiviteter (det skrev du också). I dessa länder är demokratin tillgänglig för en samhällselit. Detta innebär svårigheter för befolkningen att reagera och förändra samhället.



Istället för att skämmas, är det inte bättre att uppmuntra till exempelvis volontärarbete? Engagemang i politiken? Utbildning?



Att kalla folk som inte stöder västerländska värderingar "dumma i huvudet" känns missvisande. Du tycker det, fine. Men jag tror inte att befolkningen generellt sett har utrymmet att reflektera över nationens normer och värderingar. Alla befolkningar är mer eller mindre indoktrinerade av sina förfäder. Alla länder utvecklas i olika takter.



För övrigt: Du fick visserligen en del elaka, till och med olagliga kommentarer. Bortsett från dessa: en blogg är väl till för diskussion? Vilken slags diskussion blir det om alla tycker likadant?





2009-02-13 @ 19:15:43
Postat av: sarah

cool blogg:D diggar din stil, att du vågar sticka ut ;)

2009-02-13 @ 19:24:19
URL: http://sarintaa.blogg.se/
Postat av: Per

du kanske borde tänka dig för hur du formulerar dig iså fall. Du har en blogg som du folk läser och bör därför vara noga med hur du väljer dina ord. Inte konstigt att folk tar illa upp, även fast du inte menar något mot just iranier.

2009-02-13 @ 19:26:09
Postat av: Nilu

du kanske borde läsa på din fakta innan du uttrycker dig, du pratar om Iran som om det vore värsta skitlandet när det egentligen VÅR REGERING som det är fel på! vårt ursprung är inte idiotregeringar utan stora uppfinningar, religion & tro {zoroastrism) där man står för goda handlingar etc. vi är egentligen inte muslimer utan har blivit påtvingade av islam, så läs på din fakta innan du kommer och leker "independet" och du tror du vet allt. Vad fan vet du om Irans ursprung? Du har all rätt i världen att ogilla Iran men kom inte snacka skit som inte stämmer.

2009-02-13 @ 19:26:37
Postat av: Anonym

Varför har du tog du inte ett annat land som ditt hemland?! Inga araber accepterar homosexuella, det är också en typ av kärlek. INGA MUSLIMER GÖR DET! Dom anser att homosexualitet är en sjukdom. Dvs ditt eget hemland!

2009-02-13 @ 19:35:26
Postat av: catta

Håller med om att det är sjukt att man inte ska få älska vem man vill, och ska bli mördad för en sådan sak. Det är sjukt.. Men man kan inte rå för vilket land man kommer ifrån, så tycker de var lite fel att säga att man borde skämmas.. eller rättare sagt att du skulle ha gjort det.. Det är ju inte direkt alla från ett visst land som håller på så, mördar folk för dom de älskar.. det är bara mer i vissa länder än andra !



En rolig och bra blogg du har iaf måste jag säga.. Kollar minst 4 ggr per dag! Fortsätt så!

2009-02-13 @ 19:41:29
URL: http://youngcatta.blogg.se/
Postat av: Bella

hejhej,diggar din blogg:)



ok,visst finns det åsikter som jag inte delar o saker som jag absolut inte håller med om,men samtidigt så är et ju så det funkar,alla kan inte tycka likadant men det är väl ingen anledning att inte funka ihop,lr hur?

aja,jag är glad att nån vågar stå för sina åsikter o tankar,forts med det du gör!:D<33



skitfin blogg iaf:P

puss o kram//

Isabella 14 år

2009-02-13 @ 19:43:20
Postat av: Ellinor S

Åh va spännade :D

2009-02-13 @ 19:49:10
URL: http://estehlin.blogg.se/
Postat av: sofi

såg dig på stan nån dag för ett tag sen, ville gå fram och hälsa men hann inte :( du verkar så himla snäll!!

kram<3

2009-02-13 @ 20:17:45
Postat av: Anonym

Om du nu är så fucking allmänbildad så borde du veta att det inte är folket utan regimen som styr landet och deras lagar.. och DU av alla borde veta att dessa saker händer LIKA ofta i Sverige. fast då kallas de för ngn psykisk sjukdom eller triangeldrama om de dödar sin fru.. svartsjuke drama. i ditt land förekommer de minst lika hemska saker. även i sverige. så innan du öppnar din mun kolla upp din fakta istället för att häva urr dig sånna dumma kommentarer .. jag har läst din blogg i ett år snart och tyckt den va skitbra. men ett inlägg gjorde så jag och mina vänner som alla läser din blogg blev helt avdankade .. du tror folk hatar dig för du är bög.. nu är de BARA din personlighet som spelar roll

2009-02-13 @ 20:20:04
Postat av: Saga

Jag är snäll!!! :D 'Räcker upp handen lite sött'

2009-02-13 @ 20:21:13
URL: http://sagapaga.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag har fortfarande inte förstått vilket land du kommer ifrån? är du svensk? halv svensk? iranie? alban?

2009-02-13 @ 20:43:59
URL: http://anibanani.webblogg.se/
Postat av: Micke

Många är förtryckta i sitt egna land, av olika orsaker. Men tycka det är pinsamt för att man kommer från Iran?! Omoget och inte så genomtänkt skrivet.



Man kan (och ska!) ifrågasätta många regimer, men du är ute på väldigt hal is när du ifrågasätter en stolthet, kanske den enda stolthet många har kvar efter år av krig och förtryck.



Du dissar alla de iranier som faktiskt kämpar för sina medborgliga rättigheter, alla iranska bögar/flator som kämpar för att kunna visa sin kärlek öppet. Eller är de också pinsamma, pinsamma för att de kommer från Iran?

2009-02-13 @ 20:53:55
URL: http://soffpotatisen.blogspot.com
Postat av: Pania

Sållar du bort dom kommentarerna som inte gynnar dig själv nu också?

2009-02-13 @ 23:08:14
URL: http://paniat.blogspot.com
Postat av: Erika

Alla tkr inte likadant, tkr man att det vore pinsamt att komma från iran, så visst. Då tkr man det.

Och som många andra säger, det är inte själva iranierna som det är fel på, utan hur landet styrs. Men det är egentligen inte heller fel, för i deras kultur så är det straffbart att vara homosexuell. Och då kan man inte säga att iranierna är dumma i huvet. Dom följer ju bara sin kultur.

Det gör ju vi i Sverige också, det har ju varit förbjudet för homosexuella att gifta sig innan, för det står ju i biblen att man bara får ingå i äkenskap om man är man och kvinna.

Visst har vi tillåtit homosexuella förhållanden, men inte äktenskap. Det är ju inte från och med maj detta år som homosexuella får gifta sig.

Så då kan man ju säga att det pinsamt att komma från Sverige också, eftersom att inte homosexuella inte får gifta sig.

Så vi är inte så mkt bättra själva.



/ Erika

2009-02-13 @ 23:37:54
URL: http://hemmingssons.blogg.se/
Postat av: hannizen

är jag en av dom som ska ha den saken från coolstuff eller

2009-02-13 @ 23:51:37
URL: http://www.metrobloggen.se/hannizen
Postat av: Anna

Hej hå! Skulle bara tala om att din öken text lämnade du två olika syner att se på det du försöker säga. Man ska inte skämmas vart man kommer ifrån. Och man kan inte styra vart man ska komma ifrån, & du som "stor" bloggare borde veta att vissa kanske, kanske lyssnar på dig, & vissa som då är iranier kanske tar illa upp! Det är som att du skulle ställa dig med pekfingret & peka mot en 12 åring & säga: FYY, VA DU BORDE SKÄMMAS, kommer från iran & allt!

det är min uppfattning & vad jag läst många andras med! Så skriv inte dina åsikter så dom gör att andra människor kan ta illas vid! Därenot äre regeringen de är fel på & inte folket.

Kom ihåg att man inte kan bestämma vart man ska komma ifrån! I allmänt nice blogg ! :)

2009-02-14 @ 00:17:41
Postat av: freja

när ska du säga va de e då?

2009-02-14 @ 01:48:38
URL: http://frejaanderssons.blogg.se/
Postat av: Sara

Det är väl du som är oallmänbildad här. Om du visste mer om Irans historia hade du aldrig sagt att du skulle skämmas för att komma från Iran.

Regeringen i Iran är helt jävla sjuka och inte en enda sak dom gör är rätt och jag vet att idag är nästan hela folket i Iran och från Iran extremt missnöjda med regimen.

Om du verkligen var en smart kille skulle du istället för att försöka få oss iranier (som egentligen är på samma sida som dig) att skämmas över vårat ursprung, gjort något åt saken och hängt ut regimen och sagt hur smutsiga och pinsamma dom är istället.

Du har en stor blogg där du kan påverka mycket. Idag valde du att försöka skämma ut iranier istället för att berätta vilka svin regmien är, du fick istället folk att tro att vi, det persiska folket, stödjer detta.

2009-02-14 @ 03:54:15
Postat av: sara

I sverige brände i kvinnor på bål för några hundra år sedan, vi behandlade handikappade människor fruktansvärt bara för 50 år sedan. Men jag är inte generad över att vara svensk för det, är du det? Alla nationer har gjort hemskheter pga okunnskap. Det är hemskt hur människor fått lida men för 100 år sedan fick man inte gifta sig med vem som helst i Sverige heller, vårat samhälle har kommit längre i jämlikheten än vad exempelvis Iran har gjort, men dom kommer garanterat komma ikapp!

2009-02-14 @ 10:32:35
URL: http://saraseal.blogg.se/
Postat av: shemin

du vet att människor tkr att det e kränkande när du säger att det e pinsamt att komma från iran, ja det politiken gör e ju fucked up... Men ändå.

2009-02-14 @ 15:19:02
URL: http://shemiin.blogg.se/
Postat av: Anonym

JO för sverige är ju så jävla perfekt. Mord, våldtäckter och misshandel sker här oxå det ska man väl inte sticka under stol med. Vi hjälpte nazisterna (neutral right..) och vi har brännt häxor på bål, fan man ska väl skämmas lika mkt för sverige genom tiden. Bara för vi har utvecklas så ser vi inte vår historia, Iran och andra länder kommer komma ikapp, snacka om att vara oalmännbildad och dra alla över samma kamm..PINSAMT!

2009-02-15 @ 14:39:43
Postat av: Maria

Varför har du tog du inte ett annat land som ditt hemland?! Inga araber accepterar homosexuella, det är också en typ av kärlek. INGA MUSLIMER GÖR DET! Dom anser att homosexualitet är en sjukdom. Dvs ditt eget hemland!

2009-02-15 @ 15:24:46
Postat av: STOLTA iranier

Säg inte ni för det är inte vi iranie folket som bestämmer över hur kulturen i iran ska vara. Utan det är regeringen som bestämmer. Vi, persiska folket, har inte rätt att säga våra åsikter det är många som tycker likadant som dig, att inte få uttrycka sin kärlek de klart att det är fel. Men att säga att de pinsamt, o få de låta som att det är vi iranier som vill leva på det här viset är fegt. I Koranen och i Bibeln står det klart och tydligt att i ett förhållande ska det vara en man och en kvinna, inte i persiska boken? eller något.. till och med i Sverige är det varit förbjudet att gifta sig med en person av samma kön. men dom är ju inte dumma i huvudet för det? för jag kan säga till dig att nästan alla, eller de flesta som kommer från just Iran är stolta över deras land & rike. men det är inte de flesta som är stolta över hur Iran styrs. Så det jag vill komma fram till är att du borde uttrycka dina åsikter på ett annat sätt, för din blogg är ju stor, och säkert många iranier som läser den. Därför är det mycket fel att skriva att det är pinsamt att komma från Iran.

2009-02-15 @ 15:29:35
Postat av: Maria

@anonym: Jag vet inte vilket ursprung blogginnehavaren har, och det är heller inte vikigt för denna diskussion.



Ditt påstående att "inga araber/muslimer accepterar homosexuella" är felaktigt. Visserligen kan jag tänka mig att delar av befolkningen i Mellanöstern inte reflekterar över dessa frågor än, men det finns gott om muslimer i världen som är exakt lika "moderna" som "vi" svenskar.



Viktigt att komma ihåg är stora delar av världens muslimer INTE bor i Mellanöstern, utan särskilt i Indonesien och andra länder.



För övrigt finns det även uppgifter och rapporter som pekar på att pojkarna främst dömdes pga av sexuella övergrepp: http://www.qx.se/3817/avrattade-ynglingar-domdes-for-valdtakt

2009-02-15 @ 15:41:37
Postat av: Anonym

DU HAR SKÄMT UT DIG TOTALT! BRA JOBBAT!

2009-02-15 @ 15:43:43
Postat av: Johanna

Du kanske bör tänka över vad du skriver ibland?

Varför just Iran utav alla "arab" länder.. fan dem i tunisien är väl inte dem bästa heller.

2009-02-15 @ 18:42:44
Postat av: Felix

Finns fler ännu hämskare fall, tror det var förra året man uppmäsksammade att en kvinna dömts till stening för att ha knivstuckit en våldtagsman med hans egna kniv som han använde för att försöka (uppenbarligen misslyckades han) hålla henne stilla under övergreppet.

2009-02-15 @ 19:37:02
URL: http://felleponkens.blogg.se/
Postat av: Anonym

asså du kommer brinna i helvetet



hejdå.

2009-02-16 @ 03:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0