Sovmorgon, tid för smink

Detta är alltså hur jag går tillväga. Självklart är jag ingen makeup-artist och jag sminkar mig inte heller snyggast i landet men jag brukar få komplimanger för mitt smink och flera av er har frågat om hur jag sminkar mig så här har ni det. Detta är självklart hur jag sminkar mig till vardags. Ska jag ut på fest kan jag lägga på lite mascara också ifall jag vill fokusera lite på ögonen också. Tycker det är skitnsnyggt när killar har mascara, deras ögonen blir så galet sexiga på något sätt. Som ni även ser är mitt smink inte från något dyrt exklusivt märke, utan billigt smink funkar även det. Det enda lite finare jag har är mitt läppglans från Dior och ett från Victoria's Secret,


- Primer

Detta är en kräm som jag använder i nästan hela ansiktet. Jag har en väldigt fet hy och när jag då kladdar på med krämer kan det lätt bli väldigt glansigt, speciellt på näsan och runt ögonen. Denna kräm gör så att sminket fäster bättre och jag slipper ett vattenfall på näsan. Jag skulle aldrig lägga på mig något smink utan denna produkt, den är verkligen ett måste för mig.

Min kommer från Lumene.


- Concealer
Jag är en människa som inte kan sova tidigt, det funkar bara inte. Och när man går i skola kan man tyvärr inte anpassa sina vakna-tider efter sova-tiderna. Måste man upp tidigt så måste man, även om man somnade 2 timmar innan. Detta resulterar såklart i mörka ringar runt ögonen. Det är nu min concealer kommer in i bilden. Jag duttar på under ögat där det är lite mörkt och sedan lixom smörjer jag runt med fingret så att det fördelas jämnt och inte lämnar några ljusa spår eller ränder runt ögonen.

Min kommer från IsaDora


- Foundation
När min primer och foundation har torkat in så är det dags för foundation. Experter säger olika och folk gör på sitt egna sätt. Jag lägger på min foundation i följande ordning; panna, näsa, runt ögon, kinder, haka och sen en bit ner på halsen för att inte lämna en rand efter min foundation. Eftersom jag har fet hy på näsan så använder jag inte så jättemycket på den, utan mest tar jag på kinderna eftersom jag väldigt lätt får rödflammiga kinder och vill täcka dom för att få ett jämt resultat i hela ansiktet. Absolut minst har jag på halsen, just för att det inte ska se fläckigt ut eller lämna någon rand.

Min kommer från Loréal


- Puder
Detta är viktigast, det är nu man verkligen ska ta sig tid att vänta. Lägger man på pudret alldeles direkt efter man lagt på sin foundation så ser man bara fläckig och krämig ut, inte fresh. Jag använder alltid ett puder som är en nyans ljusare än min naturliga färg i ansiktet. På detta sätt kan jag sedan justera färgen med hjälp av ett solpuder. När jag är klar med pudret så använder jag som sagt ett solpuder för att se lite brunare ut men det är ytterst lite. Tar man för mycket ser man lätt orange ut och det är knappast snyggt. Så ta pyttelite i hela ansiktet och sedan lite extra på kinderna, ungefär som rouge.

Mitt puder kommer från Lumene
Mitt solpuder kommer från Nivea

Kommentarer
Postat av: zandra

http://zanndra.blogg.se

http://zanndra.blogg.se

http://zanndra.blogg.se

http://zanndra.blogg.se

http://zanndra.blogg.se

2009-01-20 @ 09:23:51
URL: http://zanndra.blogg.se/
Postat av: Ajlin

Oj, jaha. Jamen då förstår jag. Jag ber om ursäkt för att jag sa att du hade en blasé inställning till skolan när det bara var förseeeeenade inlämningsuppgifter. Ja, du tar ju helt klart skolan jätteseriöst, det var ju bara förseeeenade inlämningsuppgifter. Du går handelsprogrammet va? Förmodligen gymnasiets lättaste linje. Du är förmodligen inte korkad så varför inte bara rocka igenom skolan? Religion eller inte. Slösa inte bort dina år i skolan.

2009-01-20 @ 12:28:39
URL: http://ajlin.blogg.se/
Postat av: Nightfall

Ungefär som jag gör :D

2009-01-20 @ 13:36:06
URL: http://nightfalls.blogg.se/
Postat av: Anita

Tack för tipsen snygging!! (: himla läcker blogg du har, fortsätt så, för du är grym!



2009-01-20 @ 13:50:25
URL: http://readmymiind.blogg.se/
Postat av: Jenny

nice blogg, go girl! :D

2009-01-20 @ 19:51:37
URL: http://blanqui.blogg.se/
Postat av: N

Haha jag tycker de e lite roligt att du verkar veta mer än mig om smink...och jag är en tjej som växt upp med ögonskuggor och mascara hela livet. Du är fan bäst^^

2009-01-20 @ 22:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0